Ομοιοπαθητική

Ομοιοπαθητική

Ομοιοπαθητική εφαρμόζεται πάνω από 250 χρόνια και στηρίζεται στον Ιπποκράτειο νόμο των ομοίων ‘τα όμοια των ομοίων εισίν ιάματα’ , που αναπτύχθηκε και τελειοποιήθηκε από το Γερμανό ιατρό Σάμουελ Χάννεμαν. Τα φάρμακα που χρησιμοποιεί, είναι φυσικές ουσίες σε μεγάλη αραίωση και κρούση (Δυναμοποίηση). Λειτουργούν σαν ‘πληροφορία’ για τον οργανισμό που διαθέτει την έμφυτη σοφία να την επεξεργαστεί και να δραστηριοποιήσει τους μηχανισμούς για ίαση. Η επιλογή του ομοιοπαθητικού φαρμάκου από τον ιατρό στηρίζεται στην επεξεργασία πληθώρας πληροφοριών από τον ασθενή, που συνθέτουν τη μοναδική προσωπικότητά του και τη μοναδική αντίδρασή του στην πάθηση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες και αποκαθιστούν την ισορροπία – υγεία του οργανισμού σε όλα τα επίπεδα. Η Ομοιοπαθητική αποτελεί την πρώτη θεραπεία επιλογής σε πληθώρα παθήσεων με τις ψυχοσωματικές νόσους να έχουνε την πρώτη θέση. Καταστάσεις stress, άγχους με εκδηλώσεις από όλα τα συστήματα, δερματικές παθήσεις, ημικρανίες, παθήσεις από την ψυχική σφαίρα σε παιδιά και εφήβους καθώς και υποτροπιάζουσες λοιμώξεις από το αναπνευστικό και ουροποιητικό είναι μερικές μόνο από τις καταστάσεις όπου η Ομοιοπαθητική έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Αποτελεί επίσης ένα ολοκληρωμένο φυσικό σύστημα πρόληψης.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Πολύ καλή ανταπόκριση στην ομοιοπαθητική θεραπεία έχουμε στις εξής καταστάσεις:

  • Ψυχοσωματικές διαταραχές αποτέλεσμα του άγχους και του stress. Φόβοι, φοβίες, κρίσεις πανικού, απογοήτευση, κατάθλιψη, αίσθημα δύσπνοιας, ταχυκαρδίες, σωματοποιημένοι πόνοι, πονοκέφαλοι, αϋπνίες, κολίτιδα, λιποθυμίες.
  • Παθήσεις δέρματος: έκζεμα, δερματίτιδες, ψωρίαση, ακμή, επιχείλιος έρπης, μυρμηγκιές, χιονίστρες.
  • Υποτροπιάζουσες λοιμώξεις όπως ουρολοιμώξεις, βρογχίτιδες, αμυγδαλίτιδες, κρυολογήματα.
  • Πονοκέφαλοι, ημικρανίες.
  • Αλλεργικές καταστάσεις: άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα και βρογχίτιδα.
  • Παθήσεις πεπτικού: δυσπεψίες, ψυχογενής ανορεξία ή βουλιμία, έλκος στομάχου, κολίτιδα, δυσκοιλιότητα.
  • Δυσμηνόρροια, διαταραχές κλιμακτηρίου, διαταραχές libido, ψυχογενής στειρότητα.
  • Παιδιά: άσθμα, έκζεμα, υποτροπιάζουσες λοιμώξεις του ουροποιητικού και αναπνευστικού συστήματος (αμυγδαλίτιδες, βρογχίτιδες, ωτίτιδες). Διαταραχές συμπεριφοράς ομιλίας και ανάπτυξης, νυκτερινή ενούρηση, διαταραχές συγκέντρωσης, σχολικής επίδοσης, νυκτερινοί εφιάλτες, φοβίες, κρίσεις πανικού.